Sziasztok!
A mai témánk mindenki kedvenc tevékenysége lesz: az evés (és az ételek).
Ezt most nem úgy értem, hogy menj ki a konyhába és egyél valamit, amit csak találsz, mint mondjuk a hűtőben levő túró rudit vagy a megmaradt ebédet vagy vacsorát.
Ehelyett inkább ülj be a barátaiddal egy étterembe. Persze nem gyorsétteremre gondolok. Igaz nagyon sokan szeretik, de szerintem sokkal jobb is valami különlegesebb és "hivatalosabb" helyre menni, és ezeken a helyeken az étel is minősigibb és természetes alapanyagú.
Például ellátogathattok a Törökmézbe, ami Budán van a Margit utca 27-ben (nem messze a Margit hídtól).Ez egy kis reggeliző, ahova ha bármikor reggelizni támad kedved (még ha nem is reggel), ez a megfelelő hely. Nem csak reggeliket lehet kapni, hanem dél felé már ebédeket is lehet kérni. Az ételeik nagyon finomak és szépen dekoráltak.
Vagy ha inkább csak pihenni és beszélgetni szeretnétek üljetek be a Vörös oroszlán Teaházba. Nagyon meghitt a környezete és van egy bunker- vagy kabinszerűség is párnákkal és lámpával, ahova be lehet ülni.
Ha nagyon nincs kedved kimozdulni otthonról, akkor süss vagy főzz valamit! Én a recepteimet a Tasty-ről szoktam nézni. Nagyon ötletes és finom ételek és desszertek receptjeit szokták megosztani.
Mivel közeledik a karácsony, mindenképpen csináljatokmézeskalácsot a családotokkal és díszítsétek i együtt.
De ha semmi ötleted sincs mit csinálj és lusta vagy felmenni a Tasty oldalára és eljutottál idáig a blogbejegyzésemben, akkor megcsinálhatsz egy nagyon egyszerű vanília-pudingos sütit is elkészíthetsz.
Hozzávalói:
egy zacskó sima keksz (háztartási,vajas..)
tej vagy kávé
egy csomag vanília puding
2 tábla étcsoki
2 evőkanál vaj
Elkészítese:
(szinte olyan mintha tiramisu-t csinálnál, csak könnyebb)
- a vanília pudingot megfőzzük a csomagoláson levő instrukció alapján, aztán hagyjuk kicsit kihűlni
- addig a kekszet tejbe/kávéba mártjuk és kipakoljuk egy téglalap alakba - ez lesz a süti alapja
- a félig kihűlt pudingot (ami még nem teljesen szilárd) rákenjük a kekszrétegre
- és így rétegezzük tovább keksz és puding, keksz, puding.., amíg el nem fogynak
- a végén vajjal megmelegítjük a csokit a mikróban
- az olvadt csokit ráöntöd a rétegezett sütire
- megvárod amíg kicsit megszilárdul a puding és a csoki is
- és KÉSZ!
Timi! Nagyon jó lett ez a cikked (is), és tökre tetszik hogy egy receptet is beleírtál (majd kipróbálom:D), szóval köszi ezt az olvasási élményt:))
VálaszTörlésLili! Nagyon örülök, hogy tetszett és majd meséld el milyen lett. :)
Törlés